top of page

Dag 6 / Etappe 5 - Super Schnell

Het is een koude ochtend. Om 6 uur worden we wakker gekraaid door de kraaien die in de bomen van onze beboste camping zitten. Met rillende handen worden de sleeves tevoorschijn getoverd en de bidons gevuld. Ondanks de omstandigheden is iedereen goed gezind en met veel kabaal verlaten we onze rustplaats.

De eerste paar kilometers schieten snel voorbij, althans dat denken we. Als we op de autoweg fietsen en na een half uur achter ons kijken zien we namelijk dat we een enorme file veroorzaakt hebben. Snel schieten we de vangrail in om de rits auto's voorbij te laten gaan en tot onze grote verbazing zat bijna iedereen lachend achter zijn stuur. Dit kwam waarschijnlijk doordat ze onze vrolijke gezichten en shirts van de Hartstichting zagen en niet omdat we van die enorm schnelle brillen op hadden.

De eerste hoogtemeters worden gemaakt en op een gegeven moment rijden we van de weg af en fietsen we over een grindpad de bossen in. De banden worden op dit soort wegen flink op de proef gesteld, wat blijkt als Vinz zijn eerste lekke band rijdt. Deze band was waarschijnlijk de nacht van tevoren gesaboteerd door Ferdinand Holzhaus.

Na het vervangen van de binnenband kregen we de smaak pas echt te pakken. Met wind in de rug, de handen laag in het stuur en onze schnelle fietsbrillen op ons hoofd rijden we lange stukken rond de 40 km/h. We fietsten alle andere weggebruikers regelrecht de chasse patate in wat ons allemaal een grote kick gaf.

Na 6 uur lang fietsen kwamen we vermoeid maar voldaan aan op onze volgende rustplaats waar de rijders wederom in vaste opstelling in de zon lagen. De schnelle zonnenbrillen mochten af, want we hadden het verdiend.


Recente berichten
Archief
bottom of page