top of page

Dag 9 / Etappe 8

We begonnen de dag zonder ontbijt. Gister waren namelijk alle winkels dicht, dus onze bestemming van de ochtend was: ein bakkerei. We stapten allemaal met knorrende buiken op onze fiets, om aan een tocht van 120 km in 33 graden te beginnen.

Na 20km opzoek naar een bakker begonnen de handjes van Tijn te trillen. De eerste honger klop sloeg in. Tijn's voeten voelde als lood aan zijn benen. Pas na 25km roken we de verse croissantjes dichtbij komen. We waren aangekomen bij een schattig Duits bakkerijtje, waar we allemaal een enorm ontbijt naar binnen werkten. Het koffietje en broodje zorgde voor energie voor de rest van de 100km... althans dat dachten we.

We keerde de bocht om en bingo, de eerste berg verscheen voor onze ogen. Je hoorde van voor en van achter alle versnellingen vliegensvlug terug schakelen, en alle ademhalingen versterken. Toen we eindelijk boven aan de berg waren hield het helaas nog niet op... weer de bocht om en alle ogen focusten op één rood omlijnt bord: 18% hellingspercentage. Hans ging scheldend de berg op, en Domi voelde zijn hart in zijn hoofd kloppen. Benen verzuurden en zweet droop langs de schnelle brillen. Uiteindelijk waren we boven op de berg, toen het bleek dat de Garmin GPS ons fout had geleidt en de helse heuvel dus voor niets was... Thanks Garmin!

Desondanks de vreselijke hitte en steile hellingen waren de uitzichten prachtig, en hebben we er een mooi kleurtje aan over gehouden. Stay positive!


Recente berichten
Archief
bottom of page