top of page

Dag 14 / Etappe 12

Vandaag hebben we een korte etappe voor de boeg en we hebben afgesproken dat we onszelf mogen belonen met een uurtje extra slaap. Om 7 uur stond de wekker en het was domi zijn beurt om politieagentje te spelen bij het opstaan. Bij het ontbijt klagen een paar mensen dat dat ene uurtje extra niets geholpen heeft. Anderen compenseren de sfeer, door met een goed humeur aan tafel te vertellen dat ze juist veel energie hebben door dat extra uurtje slaap.

Eenmaal op de fiets merken we dat de benen goed zijn en we fietsen na niet al te lang kletsen in snelvaart achter elkaar. We weten dat we vandaag een korte etappe hebben, dus hoe harder we trappen, hoe sneller we in Wenen zijn waar we een rustdag zullen hebben. In tegenstelling tot de vorige etappes is het navigeren naar onze eindbestemming dit keer een stuk makkelijker. Overal waar we fietsen zijn de wegen geasfalteerd en staat Wenen aangegeven op bordjes voor fietsers langs de weg.

Op de helft van de reis stoppen we zoals iedere dag bij een koffietentje om even bij te komen. Een aantal mensen hebben een cafe freddo besteld. Dit is een koffietje met een bolletje ijs erin en het is de bedoeling dat je dit niet te lang laat staan, omdat anders het bolletje ijs smelt. Marin en Vinz besloten om ondertussen "even" naar de Mediamarkt te gaan om wat spullen te halen. Dit "even" was precies lang genoeg om het bolletje ijs te laten smelten en toen ze terug kwamen stond er een soort lauwe milkshake met koffiesmaak voor ze klaar.

Na het koffietje besloten we weer geconcentreerd door te fietsen. Deze concentratie werd niet heel lang vastgehouden, want na 1 km kwamen we een skatebaan tegen. We besloten dat deze skatebaan wel geschikt was om onze racefietsen te testen. Na een half uur grinden, backflips, etc. zijn we er klaar mee en gaan we verder.

We fietsen de kilometers weg en als we Wenen in fietsen, fietsen we een zee van hitte in. Tijn stelt zijn Garmin in op ons slaapadres en snel fietsen we erheen, want iedereen was wel toe aan een rustdag. Eenmaal aangekomen worden we hartelijk ontvangen door familie Thijssen die voor ons een hele lunch hebben klaargezet. Diezelfde avond namen ze ons mee naar een restaurant waar we onze dag weer af konden sluiten.

We waren overdonderd door de gastvrijheid van familie Thijssen en we willen ze nogmaals bedanken voor de goede zorg!


Recente berichten
Archief
bottom of page