top of page

O Captain! My Captain!


Dag 6 (Rustdag)

Daar was dan eindelijk onze lang verdiende rustdag! Gammel Ålbo was hiervoor de perfecte locatie. De avond van te voren werden de verjaardagen van Julie en Isabel al gevierd die allebei jarig waren op de rustdag. Nadat het te laat werd om onze andere camping vrienden nog wakker te houden met het gefeest werd het feest verplaatst naar het strand. Geen wonder dat, ondanks de routine van het vroege opstaan, de eersten pas om 10 uur uit hun bed kwamen. Nadat iedereen de slaap uit z’n ogen had gewreven begaven wij ons naar de twee speedboten die klaar lagen voor het strand. Van de boten werd al snel gevraagd hun volle vermogen te geven wat eindigde in een oneerlijke race tussen de mannen en de vrouwen boot. Met een verschil van 75 pk was dit een gelopen race. Na wat aankloten was het voor Gijs dan nu echt tijd om als man van de groep zichzelf te bewijzen en ‘t brood op de plank te verschaffen. Met visbuddies Mees en Ruben haakten zij de ene na de andere duizendpoot aan hun haken en slingerden deze de diepte in. Toen er twee uur later nog niets had toegehapt en het geloof in de jongens van de groep nagenoeg nul was na alle grootspraak van de afgelopen dagen was het dan toch eindelijk raak. Chapeau voor de hengelaars! Rechtsomkeert naar de haven en Freddy fish op de BBQ. Helaas was dit toch echt te weinig en is de verjaardag van de meiden afgesloten bij een restaurantje aan de zee.

Dag 7 (537,2 – 665,2 km)

De dag na de rustdag zou een zware en lange worden. We vertrokken redelijk laat en reden door de eindeloze mais velden rondom de baai waar we de vorige dag met de boten hadden gevaren. We schoten over diverse bruggen heen terwijl we meezongen met de platen die Sicco opzette. Dit was het geheime wapen voor deze lange dag. En het werkte als een tierelier! Onvermoeibaar werden de kilometers afgelegd en voor dat we het wisten was het al weer tijd voor lunch. De bezemwagen stond geparkeerd achter een school met een voetbalveld, want ja zelfs voor een ouderwets potje Tienen was nog energie over. Dat er net te veel gegeten was werd niet veel later duidelijk. Met de after-dinner-dip nog niet achter de rug moest de kadans al weer ingezet worden. Maar daar was de speaker weer die ons dit al snel deed vergeten. Nog met energie over en 128 km gefietst hebbend kwamen wij aan op de camping in Svenborg.

Dag 8 (665,2 – 781,6 km)

Vroeg in de ochtend dit keer reden we weg, met 116 km in het vooruit zicht. In tegenstelling tot de dag ervoor zou deze dag erg zwaar vallen. Het aantal kilometers was iets minder maar dit hielp niet, zowel fysiek als mentaal. De speaker, de Calippo, alles werd uit de kast getrokken om de spirits high te krijgen maar het zat er simpelweg niet in. Een off day. Eenmaal aangekomen in Vordingborg doken we allemaal direct de zee in. Alle stres en frustraties van de dag snel afspoelen. Doordat we vroeg waren vertrokken was er wel meer dan genoeg tijd voor andere afleidingen om ons tot rust te brengen voor de laatste dag voor de volgende rustdag in Kopenhagen. Beach tennis, een boekie en in de avond een pot Weerwolven. Helaas dwong de regen ons vroeg te gaan slapen, niet verkeerd voor de laatste dag.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page