top of page

It's the final countdown


Dag 26 (2125,7 – 2200,1 km)

Het was zover, de laatste dag van het avontuur! Deze dag werd mogelijk gemaakt door MTN Accountants & Adviseurs. Het aantal kilometers dat nog voor ons lag was peanuts vergeleken met de afgelopen week, dus werd besloten later op te staan. Om negen uur ritsten de tenten voor de laatste keer open. Voor Mees zijn verjaardag werden de regionale zoete broodjes aangeschaft, waarna hij negentien brandende kaarsjes mocht uitblazen. Mees van harte! Tijdens het ontbijt heerste er voelbare zenuwen voor de finish van deze drie en een halve week durende tocht. Hanna had haar ouders al gezien op de pont naar Turku vanuit Stockholm en leek nergens over in te zitten. Als Winnie de Poeh zat ze zoals we van haar gewend waren inmiddels met haar handen in de Nutella pot. Na het ontbijt begon de grote schoonmaak. De tassen voor de tocht terug per vliegtuig werden ingepakt en alle dozen voor de busrit terug extra goed aangestampt om maar zo veel mogelijk kwijt te kunnen. Op het plein zouden de fietsen de bus ingaan voor de rit terug, dus ook deze manoeuvre werd geoefend. Een geoliede machine, al zeg ik het zelf. Marlouk toverde haar iPhone 12 met 30 inch beeldscherm tevoorschijn en speelde plots een video af van een wel heel bekend gezicht. Erben Wennemars stak ons een hart onder de riem en wenste ons veel succes met de laatste dag. Het was al kouder geweest dan de weken ervoor toen het dan echt begon met regenen, iets wat wij in geen tijden meer hadden meegemaakt. Maar deze druppels konden ons humeur niet verpesten. Niet op deze dag. Zeker nu de enige echte Erben ons nog zo had toegesproken. Mijn oren ga ik nooit meer wassen! Voor vertrek werden nog enkele beelden voor de aftermovie geschoten met de GoPro die wij van Burnside hadden meegekregen. Alle GoPro harnassen en verlengstukken werden op Floris en zijn fiets bevestigd en off we went. De eerste 30 km nog in de regen, maar daarna brak de zon door. Actie shot na actie shot werd geschoten. Sicco probeerde zijn Saigan moves te laten zien en met succes. Stay tuned voor de film. Omdat we toch allemaal weer naar Groningen afreizen en aan mogen schuiven bij de KEI-week (de introweek voor nieuwe studenten in Groningen) werd besloten te lunchen bij de gezonde franchise, Subway. Hier stonden de rijders al vrolijk met hun broodje in de hand en besproken wij de aankomst op het Senaatplein. Met een lichte after dinner dip cruisten wij door richting de streep. Hoewel het aantal kilometers bijna nihil was, kwam de oude architectuur van Helsinki ons nog niet tegemoet. Pas 300 meter voor de GPS locatie op de Garmin stegen de hoge oude, bijna communistische gebouwen op uit de grond. Toen we de hoek om gingen het plein op kwam het gejoel van een stoet van ongeveer 30 man aan vrienden en familie ons te gemoed. Tussen de Wensink bus en de auto reden wij over de fictieve finish door een regen van champagne en gejuich. WE DID IT!

Na een ongelofelijke 26 dagen zijn wij vanuit Groningen in Helsinki aangekomen. Een tocht die ons door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland heeft genomen. Langs waanzinnige landschappen en heerlijke steden. Iets meer dan een jaar geleden begon dit avontuur met het samenstellen van de groep. Door het jaar heen is getraind tot we erbij neervielen onder begeleiding van Joeval en Jorrit. Van spinningfiets tot bootcamp en tenslotte op de echte fiets met Airton door Groningen en ommeland. Kilometers maken op de fiets tussen de tentamens door om maar klaar te zijn voor wanneer het moment daar was. Joeval, Jorrit en Airton bedankt voor jullie steun door het jaar heen. Jullie waren een onmisbare schakel!

Naast de fysieke inspanningen werd er ook gezocht naar bedrijven die ons wilden helpen deze tocht te maken voor dit belangrijke doel. Deze bedrijven hebben de reis mogelijk gemaakt en ook zonder hen was het niet gelukt. Wensink voor het uitlenen van de bus, Rogelli voor het maken van de pakken, Dik’s Bike Center voor alle geleverde reserve onderdelen en natuurlijk alle andere bedrijven voor het sponsoren van de reis. Jullie waren essentieel om de eindstreep te halen! Bedankt Höcker Advocaten, Bieze Makelaars, Eenhoorn, Mantel, Nexa Velo Advocaten, Deel Vier, JMR Vakgarage, Project All-in, Jac. Lowie en zoon bv, Grand café Groningen, MTN accountants & Adviseurs, Abbott Nederland en Medtronic!

Een van de schakels die absoluut niet kon ontbreken waren de mensen van de bezemwagen van Wensink. Marlouk, Mees en Ruben wat hebben wij een ongelofelijke tijd met jullie gehad. Wanneer wij helemaal afgepeigerd aankwamen na een dag fietsen stonden jullie met een glimlach van oor tot oor ons op te wachten. Met humor en enthousiasme hebben jullie ons er doorheen gesleept. In tijden van nood, door een valpartij, water tekort of materiaal schade waren jullie binnen een mum van tijd bij ons. Wij hadden geen betere ondersteuning voor de reis kunnen wensen!

Dan als laatste maar zeker niet het onbelangrijkste, het onderzoek van Prof. Dr. Van der Harst. Het doel waar wij het dit jaar allemaal voor hebben gedaan. Zijn onderzoek zal zeer snel van start gaan en uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van zijn vorderingen. Om het onderzoek van Van der Harst te verwezenlijken was € 25.000,- nodig, of dit is gelukt wordt later bekend gemaakt ;-), op het moment is doneren nog steeds mogelijk. Maar wat wij in ieder geval kunnen zeggen is dat wij erg trots zijn op het tot nu toe opgehaalde donatie bedrag. Door het jaar heen zijn evenementen geweest om geld op te halen voor dit doel. Van een boot trip, Finse avond, loterij tot aan spin klasjes en bootcamps. Daarom willen wij iedereen die hier aan deelnam, heeft geholpen door te delen/taggen/liken of heeft gedoneerd van harte bedanken! Jullie genereuze donaties zullen allemaal rechtstreeks naar het UMCG steunfonds gaan voor het onderzoek van Prof. Dr. Van der Harst.

Nogmaals alle vrienden, familie, sponsoren, begeleiders en donateurs ontzettend bedankt. Het was een onvergetelijk jaar met een enorm belangrijk doel!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page